UGRÁS AZ OLDALRA

Információk

KATALINPUSZTAI KIRÁNDULÓKÖZPONT ÉS ERDEI ISKOLA

 

Kirándulóközpontunk a fővárostól személyautóval mindössze 40 percre található ökoturisztikai létesítmény. Itt megismerkedhettek Hangya Danival és Mézivel, akik elkísérnek Benneteket a Naszály-hegy csodás erdeibe, segítenek a látottak megértésében és a feladatok megoldásában is. A gyönyörű természeti környezetben és a központ színvonalasan megépített létesítményében Te is felhőtlenül kikapcsolódhatsz, kirándulhatsz, sportolhatsz és nagyon sok élménnyel gazdagodhatsz!

Ismerd meg! a szabadon látogatható tanösvényeinket, melyek számodra egész napos elfoglaltságot biztosíthatnak. Kérheted szakvezetőink segítségét is, akik ittlétedet még több ismeretanyaggal és élményekkel tölthetik meg. A friss szabad levegőn eltöltött kalandozások után meleg ebédet is tudunk biztosítani számodra a központ ebédlőjében.

Gyadai tanösvényünk: Ennek az erdő és természetismereti tanösvénynek a bejárása (5,2 km) során a kirándulók megismerhetik az erdő, a rét életét, élővilágát és betekinthetnek az erdészek munkájába is. A klasszikus információs táblák mellett maradandó élményt nyújtó elemekkel is találkozhatnak a túrázók: Óriások pihenője, kanyargós pallósor a lápos Lósi – patak medrében, 30 méter hosszú függőhíd a Naszály egyik mély vízmosása felett.

Legyél Te is Kiserdész! tanösvényünk:  Az „élmény-ösvény” óvodásoknak készült. Az interaktív játékos elemek segítségével a kicsiknek is könnyű és izgalmas a tanulás. A kis erdei tó körül vezetett tanösvény babakocsival és kerekesszékkel érkezőknek is látogatható.

Madártani ösvényünk: A kirándulók a Naszály leggyakoribb odúlakó madaraival ismerkedhetnek meg a tanösvény mentén kihelyezett odútelep segítségével.

 

A Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola a tanösvények kiindulópontjánál épült fel. Sportpályák, sportszerek, erdei játszótér kötélpiramissal, pihenők, szabadtéri tűzrakó hely, a tölgyfa szerkezetét és működését bemutató modell erdei teázó és bolt, Méhészeti bemutató, a Tölgyfa élete” című interaktív kiállítás és egy osztály befogadására alkalmas szálláshely konyhával és étkezővel várja a látogatókat.

Az épületek és a parkoló között a kalandvágyó vagy éppen elfáradt kirándulók a Hangyavasúton utazás élményével gazdagodhatnak.
Az eredetihez képest hangya méretû szerelvényeken akár 12 fô is együtt utazhat. Az élmény garantált!
 

Hétköznapokon: elsősorban erdei iskolai foglalkozásoknak, témanapoknak, jeles napoknak, osztálykirándulásoknak, táboroknak kínálunk interaktív tanulási lehetőséget, szakvezetéseket, tematikus programokat, modulokat és foglalkozásokat.

Hétvégenként: inkább a családoknak, baráti társaságoknak, céges rendezvényeknek szeretnénk hasznos időtöltést, csoportos foglalkozásokat, kirándulásokat és kikapcsolódási lehetőségeket biztosítani.

A programlehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen, érdemes honlapjainkon érdeklődni.

 

Szálláshelyeink:

Erdei iskolai szállásunkon 4 db 7 + 1 ágyas, emeletes ágyakkal ellátott szobánk az emeleti folyosóról nyílnak, míg a fürdők a szobákkal szemben vannak elhelyezve. Az alsó szinten egy 2 + 1 ágyas akadálymentesített szoba + fürdőszoba található.

Apartmanokban: Családok, kisebb baráti társaságok részére egy különálló épületben 5 db 4+2 ágyas saját fürdôszobás apartmanszobáink
vehetôk igénybe.

 

Közösségi helyiségeink: A konferenciaterem, erdő és természetismereti kiállítóhelyek, szabadtéri és fedett foglalkoztatók adnak teret a tematikus és tartalmas foglalkozásoknak, erdei iskolai moduloknak, értekezleteknek, szakmai konferenciáknak és előadásoknak.

 

Ezen kívül lehetőség van erdő és természetismereti foglalkozások, kézműves programok, kisállat bemutatók, éjszakai túrák igénybevételére, csapatépítő tréningek, esküvők, gyermekzsúrok, családi hétvégék megrendezésére is.

Elérhetőségeink ide kattintva olvashatóak.